Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa fantazja z dodatkami

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cynamon 1 łyzeczka
jabłko 1 sztuka
marchew starta 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
rodzynki 10 sztuk
orzechy włoskie 1/2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa fantazja z dodatkami

Kroki postępowania

1
Marchew obieramy, płuczemy, i ścieramy albo na tartce bądz z apomoca robota kuchennego.
Krok 1 - Marchewkowa fantazja z dodatkami foto
2
Obieramy ze skórkii jabłko i ścieramy takze na tarce, orzechy obieramy ze skurupki i siekamy nożem. Dodajemy do marchewki.
Do miski zaś dodaejmy jaja, cukier, olej. Miksujemy wszytsko w celu uzyskania gładkiej masy. Następnie po około 5 minutach musimt dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon. Wszytsko ze sobą mieszamy. Dodajemy startą marchew, jabłko i orzechy. Mieszamy tak jak na zdjeciu drewnianą łyżką.
Krok 2 - Marchewkowa fantazja z dodatkami foto
3
Blachę wykladamy papierem do pieczenia, na któy wylewamy uzyskana masę. Wkładamy do piekanika o temp 110 stopni i co jakiś czas , stopniowo zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Po około okresie 50-60 minut sprawdzamy cz ciasto jest gotowe- za pomoca noża, patyczka itp.
Krok 3 - Marchewkowa fantazja z dodatkami foto
4
Ciasto można polać polewą czekoladową, ale samo w sobie ejst słodkie:) Smacznego
Krok 4 - Marchewkowa fantazja z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 12.11.2012 20:42
fajne
Bernadeta1 25.09.2012 14:08
wygląda apetycznie muszę zrobić
Sroczka 08.05.2012 21:11
Bardzo apetycznie wygląda to ciasto.
mic 30.03.2012 13:39
zapraszam:] Dzis akurat mam takze;)
teresa18 20.03.2012 18:31
poproszę kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak