Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majerankowe szaszłyczki drobiowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5
kolendra 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżki
czosnek ząbki 6
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól
pieprz
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Majerankowe szaszłyczki drobiowe

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w dość cienkie podłużne paski.
Krok 1 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe foto
2
Do miski wlewamy olej, wciskamy obrane ząbki czosnku, dodajemy sól, sporą ilość pieprzu, dużo majeranku, kolendrę, liście laurowe oraz ziele angielskie – marynatę dokładnie mieszamy
Krok 2 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe foto
3
Mięso nabijamy na wykałaczki, tak aby tworzyło harmonijkę, następnie przekładamy je do marynaty i pozostawiamy tak na około 2h.
Krok 3 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe foto
4
Po tym czasie mięso przekładamy do małego naczynia żaroodpornego razem z marynatą i bez przykrycia pieczemy około 25 minut w temp 180*.
Krok 4 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 25.03.2012 21:09
Pięknie się prezentują !
ben-ka 21.03.2012 09:26
ciekawy sposób na piersi z kurczaka.
agnieszka137 20.03.2012 23:24
świetny pomysłowy szaszłyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak