Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piure z dodatkiem buraka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,7 kg
burak 1
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piure z dodatkiem buraka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i buraka obieramy i będziemy je razem gotować. Burak jest bardziej twardy stąd też kroimy go w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Piure z dodatkiem buraka foto
2
Warzywa solimy i nastawiamy na gaz - gotujemy do miękkości. Następnie odccedzamy i przeciskamy przez praskę, dodajemy masło oraz nieco soli i pieprzu.
Krok 2 - Piure z dodatkiem buraka foto
3
Dokładnie mieszamy wszystko, tak aby masło się rozpuścilo i podajemy do obiadu.
Krok 3 - Piure z dodatkiem buraka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 12.12.2012 12:19
pycha
Zoso 02.04.2012 20:11
ciekawy dodatek
Sroczka 20.03.2012 17:46
Bardzo ładnie się prezentuje. Smak na pewno też wyśmienity.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak