Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piaskowa babka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1,5 szklanki
jajko 5
margaryna 3/4 kostki
cukier waniliowy 2 lyzeczki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
mleko 10 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Piaskowa babka

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę pokrojoną w kostkę i dalej ucieramy. Dodajemy cukier waniliowy, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Piaskowa babka foto
2
Dodajemy mleko. Ubijamy na białka na sztywną pianę.
Krok 2 - Piaskowa babka foto
3
Dodajemy je do masy, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto przelewamy do silikonowej keksówki i pieczemy godzinę w 170 stopniach.
Krok 3 - Piaskowa babka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak