Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet de volaille po mojemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 300 gram
jajko 2 szt
sól
pieprz
masło 4 łyżeczki
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet de volaille po mojemu

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, dodać 1 jajko, wymieszać. Formować kotlety, rozpłaszczyć, do środka włożyć łyżeczkę masełka, złożyć formując kotlety kształtem przypominające de volaille.
Krok 1 - Kotlet de volaille po mojemu foto
2
Obtaczać w mące, roztrzepanym jajku potem w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlet de volaille po mojemu foto
3
Smażyć na dość dużej ilości oleju do uzyskania złotego koloru z każdej strony.

Prosty przepis i kotlety nie rozklejają się :) Ja mam zawsze z tym problem przy prawdziwym :(
Krok 3 - Kotlet de volaille po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.01.2013 16:24
devolaj z mielonego ? pierwszy raz widzę...
jola1508 09.11.2012 22:13
fajne
Anna169Hosz 04.10.2012 10:00
Wyglądają na bardzo smaczne.
JaPaqc 26.08.2012 13:19
bardzo smaczne
Rybciia 12.07.2012 13:11
pyszne :-)
jasiek 20.06.2012 01:10
mniam mniam
Robert10 01.04.2012 13:38
smaczne
melonik 29.03.2012 07:08
świetne
rjustysia 23.03.2012 11:34
jakie piękne i złociste ;)
ziutula
ziutula 20.03.2012 16:32
mielone nie zdarcia z pomysłami...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak