Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z indyka w glazurze

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1/2 sztuki
ząbek czosnku 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
papryczki chipotle w sosie ado 3 sztuki
miód 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z indyka w glazurze

1. Do mięsa dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsiki przez 8 minut.
2. W rondlu lub patelni z grubym dnem rozpuścić miód, dodać ocet oraz zmiksowane papryczki. Mieszać do uzyskania jednolitego sosu. Dodać klopsiki, podgrzewać przez 2 - 3 minuty często potrząsając rondlem tak aby klopsiki równomiernie oblepiły się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.08.2013 17:00
bardzo ładna ta glazurka ;)
kate.500 24.10.2012 20:38
super
KasiaK90 30.06.2012 08:15
wyglądają mega pysznie
Renata22 18.05.2012 20:42
niezwykle oryginalna wersja klopsików, tylko gdzie dostac te papryczki?
czekoladka_m 14.05.2012 08:20
Świetny pomysł z tą glazurą:):)
Ewa104 30.04.2012 10:37
Wyglądają bardzo apetycznie.Super!
Agata B 26.04.2012 20:03
muszą być wyśmienite:)))
cris04 20.03.2012 17:43
Ciekawie wyglądają te klopsiki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak