Sposób przygotowania

1. Fasolę dokładnie płuczemy, zalewamy 2 litrami wody i pozostawiamy na 12 godzin.
2. Namoczoną fasolę przekładamy wraz z całą wodą w której się moczyła do garnka. Gotujemy na małym ogniu przez 50 minut licząc od momentu wrzenia.
3. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Solimy do smaku
4.Ugotowaną fasolę odcedzamy (uwaga: nie wylewamy wywaru!) i przecieramy przez sito. Przetartą fasolę, bez skórek wkładamy z powrotem do wywaru.
5. Orzechy bardzo drobno siekamy i wraz z sokiem cytrynowym dodajemy do zupy. Przed podaniem dodajemy drobno posiekaną zieleninę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !