Sposób przygotowania

1. Marchew, pietruszkę, seler i cebulę obieramy, kroimy na średnie kawałki. W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy warzywa przez około 5 minut.
2. Do podsmażonych warzyw dodajemy posiekane ząbki czosnku, sól i przyprawy. Zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu przez 40 minut.
3. Następnie do zupy dodajemy bryndzę i miksujemy całość na gładki krem.
4. W osobnym garnku gotujemy obrane ziemniaki.
5. Boczek lub słoninę kroimy w drobną kosteczkę i na patelni wytapiamy na skwarki.
6. Ugotowane ziemniaki przekładamy na talerze, zalewamy zupą i posypujemy skwarkami.

Aby zupa była bardziej elegancka można ją podać - jak na zdjęciu - z mini plackami ziemniaczanymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    uwielbiam zupy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bacą nie jestem, ale zupkę bym zjadła z wilekim apetytem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    też bym chętnie zjadła
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Ta zupa wygląda bajecznie. Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Taką zupę bym zjadła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !