Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy porcję rosołową i udko, zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy rosół nam się gotuje przygotowujemy warzywa marchewkę ,pietruszkę i selera obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą. Na gotującym się rosole zbieramy pianę, dodajemy kucharek i warzywa oprócz cebuli. Gotujemy około godziny. Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe i gotujemy jeszcze około godziny. Dodajemy przypaloną cebulę i jak ktoś lubi pieprz prawdziwy. Gotujemy około 10 - 15 min. Do talerzy nakładamy ugotowany makaron i zalewamy naszym gorącym rosołem.
Smacznego !

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    zdecydowanie najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    tradycja górą :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    tradycyjny najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ja nie lubię jakichś dodatków do rosołu dlatego mój jest taki prosty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ja też wolę prosty smaczny rosołek bez żadnych udziwnień :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam rosołek zimową porą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !