Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka zapiekane z kapustą kiszoną

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
cebula 2 szt
żeberka
przyprawy 1 do żeberek
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka zapiekane z kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałeczki , podsmażamy na oliwie tak aby mięso się podusiło . ( posypujemy przyprawą do żeberek )
Krok 1 - Żeberka zapiekane z kapustą kiszoną foto
2
Pomysł na winiary mieszamy w misce z kapustą kiszoną ( używam tylko przypraw bardzo lubię aromat tej własnie mieszanki dodaje wody ) . Cebulę siekamy . W naczyniu żaroodpornym wkładamy żeberka następnie cebulkę i kapustę wymieszaną z przyprawami całość wraz z naczyniem wkładam do rękawa i zamykam
Krok 2 - Żeberka zapiekane z kapustą kiszoną foto
3
Pieczemy 1-1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 C . Polecam
Krok 3 - Żeberka zapiekane z kapustą kiszoną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 01.02.2013 07:13
świetne
Łukasz15 03.01.2013 18:50
Rewelacja
RenataZ-et 12.09.2012 21:05
Pyszny obiadek
IZABELA29 04.06.2012 09:26
musi być smaczne
Wafelek2601 16.05.2012 19:11
świetny przepis na pyszne żeberka
misia53 20.03.2012 14:27
oooo, to jest konkretne danie....
ziutula
ziutula 20.03.2012 09:24
takie żeberka lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak