Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy na cienkie paseczki, solimy ,pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy kilka chwil na dowolnym tłuszczu i przekładamy do garnka z gotującą się wodą z liściem i zielem angielskim.Po 15 minutach dodajemy pokrojoną w paseczki marchewkę, pietruszkę i selera. Potem dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki.Przyprawiamy całość do smaku i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki, koncentrat pomidorowy i jeszcze kilka minut dusimy, tak żeby papryka się nie rozgotowała. Jeśli trzeba jeszcze doprawiamy( ja daje dużo papryki ostrej i słodkiej). Można na talerzu dodać łyżkę śmietany.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Zapowiada się pysznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    bardzo dobra :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam pyszna zupka... taki ala gulasz :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !