Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana podana na ciepło z warzywami i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
groszek cukrowy 1 szkl
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
masło 1 łyżeczka
por 1/2 szt
marchewka 1 szt
kostka warzywna 1 szt
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana podana na ciepło z warzywami i tuńczykiem

Kaszę gotujemy w woreczku według przepisu na opakowaniu . Na patelni na maśle podsmażamy starta marchewke ,mrożony lub świeży groszek .Mieszamy dodajemy pokrojony w plasterki por . Na patelnie wkruszamy kostkę warzywną -bulionową .Mieszamy . Dodajemy kaszę wcześniej ugotowaną mieszamy . Pod koniec dodajemy odcedzonego z oliwy tuńczyka .Mieszamy i podajemy doprawione pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 31.03.2012 10:33
bardzo fajne
iwa643 20.03.2012 07:32
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak