Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka pekińska z oliwkami i sosem winegret

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
cebula 1 szt
oliwki czarne 8 szt
papryka marynowana 6 kawałków
natka pietruszki
koperek
oliwa
musztarda
ocet winny
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka pekińska z oliwkami i sosem winegret

Kapustę pekińska kroimy dość grubo . Oliwki czarne kroimy w plasterki . Paprykę marynowaną kroimy w paseczki .Cebule obieramy i siekamy .wszystkie składniki łączymy z sobą . Natkę pietruszki i koperek myjemy suszymy i siekamy bardzo drobno dodajemy do sałatki -solimy do smaku .Mieszamy dokładnie .robimy sos winegret .Mieszamy oliwę z octem winnym ,odrobiną musztardy ,doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym .Taki sos dodajemy do sałatki .Mieszamy .Odstawiamy aby składniki przeszły smakiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 20.03.2012 08:04
świetnie wygląda :-) i pięknie jest podana :)
iwa643 20.03.2012 06:53
pasuje do drugiego dania obiadowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak