Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna świnka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
sałata lodowa
koperek
oliwki czarne 3 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna świnka

Jajka gotujemy na twardo ,obieramy . Marchewkę obieramy cieniutko i gotujemy ,uwaga ,żeby nie była za miękka .Z plasterków marchewki robimy ryjek świnki . Oczy robimy z kawałków oliwki ,Z marchewki wycinamy podwinięty .Świnke podajemy na sałacie i ozdabiamy koperkiem zakrecony ogonek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 20.03.2012 19:44
fajna swinka na stol wielknocny
iwa643 20.03.2012 06:19
na wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak