Sposób przygotowania

Umyte i obrane pieczarki pokroić w plastry ,podsmażyć na oleju z dodatkiem czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem Podgotować płaty lasagne w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju /aby się nie sklejały/.Przepłukać zimną wodą i ułożyć pojedynczo na czystej ,suchej ściereczce .Przygotować sos beszamelowy .Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Wyłożyć na dnie cienką warstwę sosu i układać płaty ciasta .Na ciasto wyłożyć plastry szynki,część pieczarek, sera żółtego i sosu beszamelowego, posypać startym parmezanem. Układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Zakończyć całość beszamelem i startym serem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 30-35 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !