Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki pszenicy 1 duża garść
suszone pomidory w zalewie 6 sztuk
suszone pomidory z czosnkiem 2 łyżeczki
sól
pieprz
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowa pasta z kiełkami pszenicy

Do mielonego białego sera dodajemy odsączone z zalewy i pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Kiełki pszenicy dokładnie płuczemy. Osuszamy papierowym ręcznikiem, drobno siekamy, dodajemy do sera. Dosypujemy suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 27.04.2012 19:32
:)))))
Mysiunia 20.03.2012 07:49
apetyczna :) podoba mi się ten pomysł :)
pacpaw 19.03.2012 22:42
oj chyba szykuje się smarowanko :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak