Sposób przygotowania

Mięso myjemy w zimnej wodzie, następnie kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, następnie mielimy bułkę( uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą). Do mięsa dodajemy posiekaną drobną cebulkę, jajko i wyrabiamy masę mięsną doprawiając ją do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem. Z masy mięsnej odrywamy kawałki, formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Wodę zagotowujemy, dodajemy do niej tarty chrzan, zagęszczamy mąką, dodajemy do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Na koniec dodajemy odrobinę tłuszczu pozostałego po smażeniu kotletów. Tak przygotowanym sosem polewamy kotlety.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne mielone

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !