Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne Drobiowe Nóżki z Kolendrą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 ćwiartki
oliwa do smażenia
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
cebulka 1 szt
czosnek 2 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa 1 łyżeczka do marynaty
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne Drobiowe Nóżki z Kolendrą

Składniki na marynatę rozgnieść i wymieszać z oliwą. Umyte i osuszone ćwiartki lekko posolić,natrzeć marynatą i odstawić na ok. 20 minut.Potem obsmażyć na rumiano i ułożyć w naczyniu do zapiekania wyłożonym folia aluminiową. Podlać 1/3 szklanki wody i zakryć mięsko folią robiąc paczuszkę.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 20 minut . Podajemy np; z ziemniakami i ulubionym dodatkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.09.2012 21:44
uwielbiam tak pieczone mięsko
MagdaXXX 02.06.2012 23:24
pysznie wyglądają
PaniMISIOWA 20.04.2012 20:41
fajne
motyl 21.03.2012 18:38
smaczne
smakowita 20.03.2012 08:53
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak