Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta Pekińska Duszona w Śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
śmietanka 1/3 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier 1 szczypta
koperek 1 łyżka posiekanego

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta Pekińska Duszona w Śmietanie

Poszatkowaną kapustę włożyć do garnka. Podlać odrobinką wody i wlać śmietanę. Kapustę dusić na małym ogniu przez kilka minut, aż zmięknie. Doprawić do smaku solą, cukrem , koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Smaczny dodatek do ziemniaków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.09.2012 21:45
jeszcze nie jadłam takiej kapustki, ale pewnie smaczna
Katarzyna59 11.09.2012 18:15
uwielbiam
agnieszka214 08.05.2012 09:07
jeszcze nie jadłam
motyl 05.04.2012 20:25
pychotka
smakowita 20.03.2012 08:52
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak