Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 3 kg
woda 1,5 l
sól 2/3 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
ziele angielskie 10 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
cytryna kilka plasterków
Żelatyna wieprzowa Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Rybę wypatroszyć, pokroić na kawałki i wymoczyć. Do garnka wlać wodę, włożyć rybę, dodać sól, przyprawę, sok z cytryny, ziele i liść laurowy. Gotować aż pstrąg będzie miękki. Ugotowaną rybę wykładać na półmisek. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i wlać do wywaru po rybie i zalać nim rybę w półmiskach. Przyozdobić cytryną i odstawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 19.12.2012 22:04
zrobię takiego na święta
kate.500 05.12.2012 08:14
super
Sylwia26 23.07.2012 10:29
ale pychota :)
Mati3 29.06.2012 14:25
fajna:)
olkaaa 31.05.2012 08:37
lubię
fijolek91 27.05.2012 19:50
smaczna rybka:)
smakowita 14.04.2012 21:22
bardzo lubię rybkę w galaretce
aga130982 05.04.2012 16:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak