Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier oraz drożdże. Do miski przesiewamy mąke i wbijamy jajko, Dodajemy również drożdże, które zaczęły rosnąć. Wszystko wyrabiamy na gładkie ciasto. Gruszkę obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w małe kawałki. Gruszkę mieszamy z ciastem. Zostawiamy do wyrosnięcia. Rzogrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyzką nakładamy ciasto.Smażymy na złoto z obu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !