Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka parmeńska 4 plasterki
twarożek 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
mąka 1/2 szklanki
szczypiorek pęczek
łosoś wędzony plastry 4 szt
wino białe wytrawne 2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z łososia

Rybę posolić i popieprzyć. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki. W tym czasie serek dokładnie wymieszać z winem, koncentratem, szczypiorkiem. na filetach rybnych położyć plasterek szynki. Na środek dodać farsz. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Rolady obtoczyć w mące i tartej bułce wymieszanej z parmezanem. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 26.04.2012 10:06
pycha, lubię łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak