Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

na samym początku wyrób ciasto: 0.5 kg mąki wymieszaj z 20 dag cukru, dodaj 20 dag margaryny, posiekaj nożem, dodaj 2 jajka, 2 łyżki miodu i 2 łyżeczki sodu rozpuszczonej w 2 łyżkach mleka. Szybko ugnieć ciasto i wstaw na chwilę do lodówki. Przygotuj dwie blachy.Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj je i wyłóż na blachy. Jedną upiecz na złoty kolor- będzie spodem ciasta.


Komentarze

  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Próbowałam i było przepyszne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to jest pyszne ciasto tylko trzeba go dzień szybciej upiec . fajniutkie jak odmięknie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra ciacho
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    moje ulubione ciasto :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    paula99926

    moje ulubione ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam ciasta z orzechami
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam, spróbować warto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rewelacyjny orzechowiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !