Sposób przygotowania

Na udkach można ugotować rosół, będa wtedy miętsze i szybciej się usmażą. Każde obsypujemy solą, pierzem i curry. Smażymy na złoto z każdej strony.
Cukienię obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Jajko roztrzepujemy z dodatkiem soli i pieprzu. Każdy krązek cukini obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na głębokim oleju. Ziemniaki Obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Smażymy na głębokim oleju tak jak frytki. Na tależ kładziemy udko,
kawałki cukini i ziemniaczane chipsy. Ziemniaki solimy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczny obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !