Sposób przygotowania

Filety kroimy w kawałki (nie za duże, ale nie muszą być też malutkie - jak kto woli) i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie odlewamy mleko. Kurczaka przyprawiamy pieprzem i papryką (ja dałam dość dużo papryki, tak, że kurczak był jakby w niej obtoczony, przy chili trzeba uważać z ilością). Krakersy kruszymy na małe kawałki (ale nie na "piasek"). Panierujemy kawałki kurczaka otaczając najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku i na koniec w krakersach. Smażymy na rozgrzanym oleju aż panierka się zarumieni.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !