Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalloni con spinacci

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 300 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
smietana 18% 1 łyżka
masło 2 łyżki
makaron kokardki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalloni con spinacci

Makaron gotujemy wg przepisu. Cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy. Masło roztapiamy na patelni i smażymy na nim cebulę z czosnkiem aż do zeszklenia. Dodajemy zamrożony szpinak. Kiedy się roztopi i zrobi się taka "papka" mieszamy aż wytopiona woda lekko odparuje. Dodajemy jajko i śmietanę i intensywnie mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku (każdy lubi inaczej, mi wydawało się, że dałam dość dużo soli a Mężuś i tak jeszcze dosalał). Do gorącego szpinaku wkładamy ciepły makaron i wszystko razem mieszamy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 19.03.2012 20:08
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak