Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu. Cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy. Masło roztapiamy na patelni i smażymy na nim cebulę z czosnkiem aż do zeszklenia. Dodajemy zamrożony szpinak. Kiedy się roztopi i zrobi się taka "papka" mieszamy aż wytopiona woda lekko odparuje. Dodajemy jajko i śmietanę i intensywnie mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku (każdy lubi inaczej, mi wydawało się, że dałam dość dużo soli a Mężuś i tak jeszcze dosalał). Do gorącego szpinaku wkładamy ciepły makaron i wszystko razem mieszamy.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    M-W

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !