Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i drobno zetrzeć.
Zalać 4 szklankami wody, dodać cukier i zagotować na dużym płomieniu.
Zmniejszyć ogień i gotować dotąd, aż marchewka będzie zupełnie miękka i część płynu odparuje.
Powinno pozostać w sumie ok. litra.
Z cytryn otrzeć skórkę wprost do garnka i dodać wyciśnięty z nich sok.
Dosłodzić słodzikiem - wymieszać do rozpuszczenia, po czym dodać żel-fix i wsypać galaretkę cytrynową.
Dokładnie wymieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Ogrzewać jeszcze 3 minuty, stale mieszając, ale nie dopuszczając do zagotowania.
Konfiturkę przelać do niewielkich słoiczków, po sam brzeg - szybko zakręcić i postawić dnem do góry.
Pozostawić do zupełnego ostudzenia.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja jestem zachwycona smakiem i kolorkiem :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmm co za pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ooo cos wspaniałego, a jaki uroczy, intensywny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    super! i znowu marchewka. już mi smakuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !