Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z orzechami i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 8 łyżek
mąka 8 łyżek
Soda oczyszczona Prymat szczypta
jabłka 1,5 kg
orzechy włoskie szklanka
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z orzechami i jabłkami

białka ubijamy na twardą piane
Dodajemy cukier i ubijamy do momentu az masa nie będzie odrywać sie od miski

Dodajemy żółtka i miksujemy do czasu az nie będzie czuć cukru

Sodę mieszamy z mąka i wsypujemy przez sito do jajek ( przez sito wsypana mąka to delikatne ciasto)
całość mieszamy drewniana miską aby masa nie upadła

Poszatkowane bakalie dodajemy do masy i mieszamy

wylewamy na posmarowana tłuszczem i posypana bułka blachę
pieczemy w temp 160 st C 55 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 19.03.2012 19:36
pychotka
jola1508 19.03.2012 18:00
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak