Sposób przygotowania

Wrzucić 1 kostkę rosołową na ok pól litra wody i gotować. Do drugiego garnka włożyć ziemniaki i brokuły, zalać połową bulionu i zagotować. Następnie wlać resztę bulionu i gotować kilka minut. Gdy warzywa zrobią się miękkie zmiksować blenderem. Na patelni bez tłuszczu uprażyć migdały tak aby się nie przypaliły. Zabielić następnie zupę śmietaną i ewentualnie doprawić. Podawać z posypanymi migdałami i posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !