Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana pierś z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
susozne pomidory 10 sztuk
feta 70 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
W każdym kawałki mięsa robimy dziurkę za pomocą zaokrąglonego noża, w taki sposób, żeby powstała wąska kieszonka wzdłuż piersi
Krok 1 - Faszerowana pierś z kurczaka foto
2
Fetę kroimy w paski, a pomidory w kostkę. Faszerujemy kurczaka fetą i pomidorami. Piersi smarujemy niewielką ilością oliwy (najlepiej tej z zalewy po pomidorach), posypujemy ziołami prowansalskimi i odrobiną soli ziołowej. Odstawiamy na jakąś godzinę,
Krok 2 - Faszerowana pierś z kurczaka foto
3
następnie gotujemy na parze przez 20 minut.
Krok 3 - Faszerowana pierś z kurczaka foto
4
Pierś z kurczaka faszerowana pomidorami i fetą
Krok 4 - Faszerowana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 15.01.2013 22:44
mmm wyglada pysznie :)
agnieszkalider 26.10.2012 18:20
Coś wspaniałego!
matesko 03.10.2012 08:25
apetyczne danie
cris04 20.03.2012 17:49
Ciekawy sposób na pyszne,aromatyczne mięsko.
agnieszka137 19.03.2012 23:25
znakomita! a wygląda przepysznie!
Anna146 19.03.2012 17:00
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak