Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Danie zdecydowanie moje ulubione jeśli chodzi o jedno garnkowe i bardzo aromatyczne. Aby przygotować je z łatwością należy przygotować wszystkie składniki zanim zabierzemy się za gotowanie.Przypraw jest tak dużo ze DS nie zmieścił wszystkich składnikowi potrzebować będziecie jeszcze i łyżki soli i 70 ml oleju.

mieszanka przyprawowa 1 :Na suchej małej patelni podprażyć kmin rzymski a następnie kolendrę, obydwa składniki zmielić w młynku lub moździerzu, wymieszać i odłożyć połowę. Do połowy kminu z kolendrą dodać chili w proszku kurkumę i garam masala.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    Lubię jednogarnkowce. Muszę spróbować tej fajnej potrawy. Zabieram do swojej księgi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Jeśli będzie wam brakowało jakiś nietypowych przypraw z tego przepisu zapraszam na mojego bloga po rabat na zakupy http://cynowalyzeczka.blogspot.com/2012/03/szukajcie-znajdziecie.html
  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    od dawna szukałam podobnego dania i znalazłam
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    musi byc bardzo aromatyczne z taka iloscia przypraw rewelacyjne danie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie takie danie
  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    Smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !