Sposób przygotowania

Ilości składników podawałam "na oko" bo zawsze się u nas tak robiło.....

Na dno słoika wkładamy kawałek skóry,licem do dołu. Następnie wkładamy kawałek boczku i dopełniamy
do każdego słoika kiełbasą,dodajemy przeciśnięte 2 ząbki czosnku, wsypujemy po płaskiej łyżeczce żelatyny i zalewamy wodą. Około 4 cm od nad dnie słoika.
Zamknięte słoiki wstawiamy do piekarnika na blachę do której wlewamy wodę. Tak przygotowane wekujemy w piekarniku ok 1-1,5 h w w temp ok. 160 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    jadłam kiedyś takie wędzonki... są pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna wędzonka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !