Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z quinoa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

quinoa 100 g
oliwa 4 łyżki
marchewka 2 sztuki
krojone pomidory 1 puszka
rozmaryn 2 gałązki
biała kapusta 100 g
seler naciowy 100 g
bulion warzywny 750 ml
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z quinoa

1. Cebule grubo siekamy, marchewki i seler kroimy w kostkę, białą kapustę szatkujemy.
2. W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę i marchew i smażymy przez dwie minuty. Następnie dodajemy quinoa i całość podsmażamy przez kolejne 5 minut dość często mieszając.
3. Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki, rozmaryn i gorący bulion. Solimy do smaku i gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy seler i kapustę, gotujemy pod przykryciem przez następne 10 minut mieszając od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 19.09.2012 09:00
Ciekawa jestem jak smakuje "quinoa", gdyż spotykam się z tym pierwszy raz właśnie w tym przepisie... Ale zupka wygląda apetycznie:)
Dorian 03.09.2012 19:20
apetyczne danie
Fiffi 18.05.2012 20:41
te zdjęcia powinny byc zabrobione i to stanowczo!!! przepisy też:)
gosia561 05.05.2012 22:12
fajna
Juleczka20 30.03.2012 11:11
wygląda pysznie
Monika78 19.03.2012 14:04
ciekawa propozycja.. musze wyprobowac przepis zwlaszcza, ze lubie quinoe
Justyna Jussstiii 19.03.2012 13:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak