Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.
2. W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę i czosnek. Podsmażamy aż zmiękną, dodajemy paprykę i smażymy jeszcze przez minutę intensywnie mieszając. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
3. Do wrzącego bulionu dodajemy ziemniaki. Doprawiamy solą do smaku i gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy ciecierzycę i gotujemy kolejne 2 - 4 minut.
4. Odlewamy 1/3 zupy (płyn razem z gęstym), pozostałe 2/3 miksujemy. Obie części zupy ponownie ze sobą mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Bardzo lubię taka zupkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Nie miałam jeszcze okazji aby wypróbować takiego połączenia smaków - wygląda bardzo apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taka ciecierzyca w zupce chodzi za mną już od dłuższego czasu. Jaki kolor ciecierzycy polecasz?
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    @pacpaw Do zupy polecam odmianę Kabuli, ma fajną kremową konsystencję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !