Sposób przygotowania

1. soczewicę zalewamy wodą i moczymy przez godzinę
2. W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy boczek pokrojony w kostkę i drobno posiekaną cebulę i podsmażamy aż się zrumienią. Ciągle mieszając dodajemy mąkę i podsmażamy jeszcze przez minutę.
3. Do garnka dolewamy bulion, dodajemy kminek i czarnuszkę i całość doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy soczewicę. Gotujemy przez 10 minut.
4. Po 10 minutach dodajemy kiszoną kapustę. Zupę gotujemy dalsze 15 minut, solimy do smaku, zmniejszmy ogień. Po kolejnych 5 minutach zupa jest gotowa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    nie jadłam jeszcze takiej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe zestawienie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    musi być wyśmienita:)))
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa, lubię wszystkie składniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    aż mi zapachniało nią ;) bardzo ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    oj aż mi ślinka pociekła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !