Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonej kapusty z zielonej soczewicy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 100 g
bulion warzywny 1 litr
mąka pszenna 2 łyżki
olej 4 łyżki
kminek 1/2 łyżeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 100 g
soczewica zielona 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonej kapusty z zielonej soczewicy

1. soczewicę zalewamy wodą i moczymy przez godzinę
2. W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy boczek pokrojony w kostkę i drobno posiekaną cebulę i podsmażamy aż się zrumienią. Ciągle mieszając dodajemy mąkę i podsmażamy jeszcze przez minutę.
3. Do garnka dolewamy bulion, dodajemy kminek i czarnuszkę i całość doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy soczewicę. Gotujemy przez 10 minut.
4. Po 10 minutach dodajemy kiszoną kapustę. Zupę gotujemy dalsze 15 minut, solimy do smaku, zmniejszmy ogień. Po kolejnych 5 minutach zupa jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 13.08.2013 14:50
oj aż mi ślinka pociekła
Renata22 02.01.2013 17:34
aż mi zapachniało nią ;) bardzo ciekawa propozycja
caralajna 09.09.2012 21:26
ciekawa, lubię wszystkie składniki
Agata B 15.05.2012 13:36
musi być wyśmienita:)))
gosia561 26.04.2012 12:52
ciekawe zestawienie
KasiaK90 26.04.2012 10:04
nie jadłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak