Sposób przygotowania

Słoninę mielimy .Wrzucamy do dobrego garnka podpalamy gaz i dość często mieszamy. Smażymy na średnim ogniu. W międzyczasie dodajemy majeranek i przyprawy. Gdy słonina cała sie rozpuści, a na dnie zostaną już skwarki, wyłączamy ogień, wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę i zmiażdżony przez wyciskacz czosnek. Kilka razy jeszcze mieszamy, potem przelewamy najlepiej do glinianego garnka. Smarujemy kanapkę i układamy plasterki ogórka kiszonego .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    o tak, z kiszonym ogórkiem najlepszy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    janko

    mmmmm
  • 5
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super,
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    taki smalec to rewelacja:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anika711

    swojskie jadło
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo dawno nie robiłam,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pycia9

    wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny do pieczywa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !