Sposób przygotowania

Marchewkę ścieramy na tace o grubych oczkach, ale wzdłuż tak by powstały nam długie paski. Ewentualnie kroimy bardzo cienko na tzw. zapałkę. Pora również tak samo kroimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach - podobnie jak warzywa, żeby powstały długie paseczki. Warzywa dusimy ok. 3 min. Gotowe doprawiamy sosem winegret. Filety kroimy na pół. Zwijamy zaczynając od grubszej części do części ogonowej - tak by pozostawić tylko dziurkę w środku na farsz. Do naszego farszu dodajemy ser żółty, mieszamy delikatnie, a następnie faszerujemy fileta, i spinamy go wykałaczką by się nie rozwijał. Gotowe układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok 10-15 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis na rybe
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    muszę to wypróbowac :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !