Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z 8 łyżkami wody, solą i gałką muszkatołową. Dodać szynkę pokrojoną na cienkie paseczki i tarty ser.
Każdy z czterech omletów smażyć na jednej łyżce masła i tylko po jednej stronie. Jajka wlać na patelnię i przykryć. Omlet jest gotowy, gdy jajka się zetną, a wierzch omletu jest lśniący.
Patelnię zestawić z palnika i chwilę odczekać, aby omlet można było z łatwością zdjąć z patelni. Posypać siekaną pietruszką i złożyć na pół. Podawać z dodatkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    często robię taki na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne śniadanie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszny omlet
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    też taki robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !