Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w Sosie Marchewkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 szt
cebule 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
marchewka 3 średnie szt
ziarenka smaku 1 łyżeczka
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w Sosie Marchewkowym

Mięso mielone wyrobić z bułką tartą,jajkiem,majerankiem ,solą i pieprzem do smaku oraz posiekaną jedną cebulką.Uformować klopsy i usmażyć na rumiano z obu stron . Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach .Do marchewki dodać posiekaną cebulę ,liść laurowy i trochę oliwy .Krótko przesmażyć i podlać wodą.Dodać przyprawę ziarenka smaku i usmażone klopsy. Całość dusić ok. pół godzinki,doprawić solą ,pieprzem do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 21.04.2013 14:20
smaczne i dietetyczne
cooleczka 23.08.2012 18:53
ciekawy przepis
Katarzyna59 23.04.2012 09:41
świetne
smakowita 20.03.2012 08:49
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
motyl 19.03.2012 14:13
smaczne
ronald88 19.03.2012 14:09
super
anja3107 19.03.2012 12:03
ciekawy sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak