Sposób przygotowania

1. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę i chleb razowy pokrojony w drobną kostkę. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy chrzan i gotujemy 40 minut. Na koniec zupę miksujemy.
2. Białe kiełbaski obieramy z osłonek. Białka jaj ugotowanych na twardo ścieramy na drobnej tarce. Mięso z kiełbasek łączymy z białkiem i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe pulpeciki wielkości śliwki.
3. Zupę doprowadzamy do wrzenia. Ostrożnie wkładamy pulpeciki i całość gotujemy na bardzo małym ogniu przez 20 minut. Przed końcem gotowania dodajemy śmietanę. Podjemy z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pomysłowa, do wypróbowania
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    b.fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale zupka
  • 1
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    takiej jeszcze nie jadłam :) dodaje do ulubionych! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawy przepis,takiej zupy jeszcze nie gotowałam,muszę zrobić bo smak wydaje się bardzo kuszący.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie podana
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiej nie jadłam,warto spróbować zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    niezły przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !