Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa z pulpecikami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 łyżek
bulion warzywny 1,5 litra
starty chrzan 200 g
śmietana 200 ml
biała kiełbasa 150 surowa
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
cebula 2 sztuki
chleb razowy 1 bez skórki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa z pulpecikami

1. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę i chleb razowy pokrojony w drobną kostkę. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy chrzan i gotujemy 40 minut. Na koniec zupę miksujemy.
2. Białe kiełbaski obieramy z osłonek. Białka jaj ugotowanych na twardo ścieramy na drobnej tarce. Mięso z kiełbasek łączymy z białkiem i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe pulpeciki wielkości śliwki.
3. Zupę doprowadzamy do wrzenia. Ostrożnie wkładamy pulpeciki i całość gotujemy na bardzo małym ogniu przez 20 minut. Przed końcem gotowania dodajemy śmietanę. Podjemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 16.08.2013 09:11
niezły przepis
Bernadeta1 07.01.2013 12:09
takiej nie jadłam,warto spróbować zrobić
IZABELA29 07.11.2012 09:26
apetycznie podana
ben-ka 07.11.2012 09:02
bardzo ciekawy przepis,takiej zupy jeszcze nie gotowałam,muszę zrobić bo smak wydaje się bardzo kuszący.
Wafelek2601 12.10.2012 09:48
Bardzo dobra
Kuchareczka2 25.09.2012 14:44
coś dla mnie
Katarzyna40 04.09.2012 19:32
takiej jeszcze nie jadłam :) dodaje do ulubionych! :)
Adamorek 18.07.2012 17:53
ale zupka
Adamorek 30.04.2012 20:17
ciekawa
Hanna5 12.04.2012 13:38
b.fajna
magdalea 19.03.2012 14:45
pomysłowa, do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak