Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z groszkiem i polędwicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożony groszek 30 dag
polędwica wieprzowa 35 dag
cebula 1 szt
sherry 4 łyżki
bulion warzywny 400 ml
śmietana kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z groszkiem i polędwicą

Mięso pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać. Mięso podsmażyć na oliwie z oliwek ciągle mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać sherry. Dodać cebulę, groszek i tymianek. Wszystko smażyć kilka minut. Całość podlać bulionem warzywnym i śmietaną. Dodać natkę pietruszki. Pyszne z plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 27.06.2012 07:32
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak