Sposób przygotowania

1. Cebulę, ziemniak i rzodkiewki kroimy w kostkę i dusimy na maśle przez 5 minut. Następnie zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 20 minut.
2. Zupę lekko studzimy, dodajemy posiekane kiełki, zielony groszek i nasiona czarnuszki. Miksujemy w blenderze na gładki krem.
3. Przed podaniem zupę możemy udekorować wiórkami rzodkiewki lub kiełkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ooo...nie jadłam :)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    fajny skład
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bardzo, bardzo smakują mi zupy w formie kremu- ta musi być pyszna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    fajny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    hmmm... człowiek uczy się całe życie, z rzodkiewek nie gotowałam :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    nie jadłam jeszcze takiej..
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja z rzodkiewek raz robiłam, ale inaczej. Ale Twoja też zapowiada się bardzo smacnzie;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    wyglada super, ciekawa jestem smaku
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    wyglada bardzo smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    inspirujący przepis,niech tylko przyjdzie wiosna,to przetestuję;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    jestem pewna podziwu dla pomysłu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię wszelkie zupy- ta zupka to bardzo ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !