Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout z jajkami i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula 1 szt
oliwa 1/3 szklanki
mąka 30 dag
śmietana kremówka 20 dag
twarożek 20 dag
boczek 15 dag
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ragout z jajkami i boczkiem

jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na oliwie. Oprószyć mąką i zrobić zasmażkę. Podlać śmietaną i gotować kilka minut na małym ogniu. Dodać twarożek i dokładnie wymieszać. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek i natkę posiekać. Do sosu włożyć boczek, natkę i szczypiorek i kapary. Przyprawić. Dodać jajka i podgrzać wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak