Sposób przygotowania

Sos waniliowy: wydrążyć środek laski wanilii, mąkę wymieszać z 3 łyżkami mleka i 2 żółtkami. Resztę mleka ugotować. Kiedy zacznie wrzeć wlać do niego mąkę z żółtkami. WYmieszać i podgrzać aż zgęstnieje. Ciasto: żółtko utrzeć w mikserze z mąką, winem, mlekiem - 3 łyżki, odrobiną soli i cukru. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda i pokroic w grube plastry. Skropić sokiem z cytryny. Umoczyć je w cieście i smażyć na głębokim oleju. Odsączyć od tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypać cukrem pudrem albo cynamonem. Podawać z sosem waniliowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmmm ale super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !