Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy ostygną zmielić razem z serem. Dodać jajko, mąke i sól. Wymieszać. Blat posypać mąką. Z ciasta formować walce i pokroić nożem. Gotować we wrzątku około 3-4 minuty od wypłynięcia. Bułkę tartą zrumienić na maśle, polać kopytka.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    pyszności!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    pyszności!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Uwielbiam!
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z białym serem są smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    lubię takie kluseczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    hahanka

    ale bym sobie teraz takie kopytka zjadła
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione, do tego gulasz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !