Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2,5 litra zimnej wody, dodajemy umytą kość schabową- niekoniecznie ale ja lubię zupy na takim wywarze, dodajemy łyżkę soli i gotujemy, następnie zbieramy szumowiny.
Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę- gotujemy przez 10 min.Wyciągamy kiełbasę i dodajemy pokrojone w półplasterki jajka, dodajemy majeranek i pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Dolewamy żurek z butelki, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z chrzanem.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Za sam wygląd można się zakochać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    Dziękuję, jest pyszny!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !