Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonej soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 1 szklanka
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki
ziemniaki 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonej soczewicy

Soczewicę myjemy, warzywa kroimy w kostkę. Cebulę lekko podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pocięty w cienkie plasterki czosnek. Zalewamy 2 litrami wody i wszystko zagototowujemy. Dodajemy zioła: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, rozmaryn. Na zakończenie dodajemy ocet winny i koncentrat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak