Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy z udek kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3
włoszczyzna 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy z udek kurczaka

Udka myję. Włoszczyznę kroję w kostkę. do zimnej wody wkładam pokrojoną włoszczyznę. Na wolnym ogniu gotuję około 30 minut z dodatkiem kostek rosołowych. Dodaję udka z kurczaka i gotuję około 40 minut do miękkości mięsa. Takim rosołem można zalewać wcześniej ugotowany makaron i podawać w formie zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 24.08.2012 10:00
super rosołek :)
joanna77 27.03.2012 10:43
uwielbiam rosołek
bercik1 24.03.2012 23:04
Najlepszy jest domowy rosołek.
calliope 19.03.2012 07:59
uwielbiam rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak