Sposób przygotowania

Udka myję. Włoszczyznę kroję w kostkę. do zimnej wody wkładam pokrojoną włoszczyznę. Na wolnym ogniu gotuję około 30 minut z dodatkiem kostek rosołowych. Dodaję udka z kurczaka i gotuję około 40 minut do miękkości mięsa. Takim rosołem można zalewać wcześniej ugotowany makaron i podawać w formie zupy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Najlepszy jest domowy rosołek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super rosołek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !